ХҮРЭН МАНЖИНГИЙН АНАГААХ ЧАНАР
- төв эмэдрэлийн системийг тйавшруулах нөлөө үзүүлнэ.
- Цусны даралтыг багасгана
- Цусан дахь холестерины хэмжээг бууруулна
- Ходоод гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөнийг сайжруулна
- Өтгөн хаталтаас урьдчилан сэргийлнэ.
- Цус төлжүүлэх ба цусны судсыг бэхжүүлнэ.
- Судас хатуурахаас урьдчилан сэргийлнэ.
- Бамбай булчирхайн өвчнөөс сэргийлнэ.
- Хоол боловсруулах эрхтэний үйл ажиллагааг сайжруулан хоолны дуршилыг нэмэгдүүлнэ.
- Цөс тогтонгиших, өтгөрөхөөс урьдчилан сэргийлнэ
- Хорт хавдрын өсөлтийг зогсоох зорилгоор хэрэ,глэж болно.
ХОРИГЛОХ ЗААЛТ
- Сахарын шижин өвчний үед
- Давсаг чулуужих өвчнй үед
- Шээсэнд оксалат илэрсэн үед
- Цусанд фосфатур, сахарын хэмжээ ихэссэн үед хэрэглэж болохгүй.
уураг 3%,
сахароз 16%,
глюкоз 0,3%,
фруктоз 0,1%,
эслэг 1,4%,
пектинт бодис 3,8%, бага хэмжээний цардуул, органик хүчил, будагч бодис, бетайн, макро ба микроэлемент кали, магни, натри, төмөр, иод, кобальт агуулдагаараа онцлогтой.