Tuesday, July 28, 2009
Fish & Your Health
Загасны мах идсэнээр та зүрх судасны өвчний элдэв эрсдэлээс бүрэн ангижирна. Загасны махыг долоо хоногт хоёроос багагүй удаа хэрэглэх нь эрүүл мэндэд тань сайнаар нөлөөлж, аливаа өвчнөөс урьдчилан хамгаалахаас гадна өвдсөн үед тань ч сайнаар нөлөөлж, хурдан эдгээхэд тус болдог байна. Энэ бүхэнд загасны маханд байдаг Омега-3 хэмээх загасны тос маш их нөлөөтэй ажээ. Омега-3 нь төв мэдрэлийн системийн хөгжил, үйл ажиллагаанд сайнаар нөлөөлдөг бөгөөд энэ бүхэн нь ялангуяа бага насны хүүхдэд илүү сайн байдаг гэнэ.Эмэгтэйчүүд жирэмсэн үедээ болон хөхүүл байхдаа загас сайн идэх нь хүүхдийн хөгжилд сайн нөлөөтэй ажээ. Хөлдөөсөн, чанасан, жигнэсэн, шарсан гээд л бүхий л төрлөөр боловсруулсан загасанд амин дэм, омега-3 хадгаладагддаг. Харин лаазалсан загасанд амин дэм агуулдаггүйг мэдэхэд илүүдэхгүй.